Waarom samen ademen in groep?

Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Bepaalde situaties of gebeurtenissen doorheen jouw leven kunnen zo overweldigend zijn dat je ze wegduwt. Maar ons lichaam slaat dat op. Deze spanning zet zich vast als geblokkeerde energie in het lichaamsweefsel. Deze ‘bevroren’ toestand manifesteert zich onder de vorm van een niet-vloeiende ademhaling en banden van spanning in het lichaam. Daardoor ervaren we een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtestromen en allerhande psychosomatische stoornissen. Via ademhaling breken we door die verschillende lagen van het lichaamspantser en kunnen we mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken.

Aanpak van een ademcirkel

We starten een ademcirkel met een actieve bewegingsmeditatie om je lichaam te activeren en je energie te wakker te maken.

Vervolgens ademen in groep volgens de Biodynamic Breath Trauma Release System® methode. Deze revolutionaire adem- en lichaamstherapie integreert diep geconnecteerde ademhaling met lichaamswerk, beweging, bewustzijnstechnieken en meditatie. Ze vormen samen een geïntegreerde flow die vast zittende spanning in lichaam en hoofd losmaakt.

De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier contact te maken met je werkelijke zelf en de adem te verdiepen. Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Een hulpmiddel bij loslaten.

Tijdens de groepssessie bieden we je een veilige ruimte en ondersteunen je in de vrije expressie van je blokkades. Een ademsessie helpt je terug het volledige scala van gevoelens en emoties ervaren die we als mensen ter beschikking hebben. Het doet je energie terug vrijelijk stromen. Er ontstaat een herstructurering op cellulair niveau, een opening van de wervelkolom en een loslaten van de chronische spanning in het zenuwstelsel. Daardoor voelt je emotionele en fysieke rugzak na een ademsessie ineens een pak lichter.

Het BBTR® systeem heeft zijn wortels Wilhelm Reich’s lichaamsgerichte therapie, de trauma healings-methode van Peter Levine, Polyvagal Theory van Stephen Porges en de Trauma Release Excercises van Dr Bercelli.

Trainer

Jan Mouton is oorspronkelijk afgestudeerd als master in de wijsbegeerte. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verandering zowel bij groepen als op individueel vlak. Als een universele geest heeft Jan een onbeperkte nieuwsgierigheid naar klassieke en innovatieve begeleidingsvormen. In zijn healingpraktijk richt Jan zich op het vrijmaken van geblokkeerde energie via lichaamsgerichte traumahealing, sjamanistisch trancewerk, helende beweging en systemische opstellingen. Ook werkt hij binnen organisaties aan het creëren van gezonde systemen, teamdynamiek en bewust leiderschap.

www.janmouton.com

Praktisch

Breng zeker het volgende mee: yogamatje, deken om goed warm te hebben, kussen, losse kledij, flesje water.

Data:

  • woensdagavond 13 maart 2024 – min 6 – max 10 personen

De duurtijd van de ademcirkel is telkens 2,5 uur.
Onthaal is om 19u, na een 15-tal minuten gaan we van start.

Plaats:

De ademcirkels gaan door in onze vestiging in Aalst: Square Jacques Geerinckx 3, 9300 Aalst.

Prijs:

De prijs is 75,00 euro (incl BTW) voor een ademcirkel s’ avonds

Inschrijven:

Inschrijven kan via volgende link: https://tinyurl.com/2v2cvabk

Tegenindicatie:

Zwangerschap, hartproblemen en hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie. Bij twijfel neem contact met ons op.

 

Schrijf meteen in en kies bewust voor levensvreugde, verbinding voelen met Al wat leeft en je vitaliteit een boost geven. Terugkeren naar je eigen bron. Stress en spanningen loslaten