Alles wat we doen of niet doen, zeggen of niet (durven) zeggen, doen we om een behoefte te vervullen. Tijdens deze tweedaagse introductiecursus leer je steeds meer te luisteren, spreken en leven vanuit verbinding met en respect voor je eigen behoeften en die van anderen. Hierdoor wordt het mogelijk om met meer begrip, mededogen en respect samen te leven en werken met elkaar.

Vraag je jezelf soms af waarom je ‘weer’ met je mond vol tanden stond, boos werd of wegvluchtte tijdens een moeilijk gesprek? Heb je soms het gevoel dat je misbegrepen wordt? Dat je goed bedoelde woorden slecht aankomen bij de ander en misschien zelfs het tegenovergestelde effect hebben? Betrap je jezelf er op dat je innerlijke criticus onverbiddelijk is voor jezelf of voor anderen?

Met verbindende communicatie leer je contact maken met wat er leeft in jou. Je leert verantwoordelijkheid opnemen voor jouw stuk. Je leert opkomen voor jezelf en op een verbindende en eerlijke manier zeggen wat je nodig hebt. En, je leert ook voorbij de (kwetsende) woorden of daden, te kijken en te luisteren naar wat er écht leeft in de ander.

Tijdens deze training nemen we vooral de eigen communicatie onder de loep. Je maakt kennis met de basisprincipes van verbindende communicatie. Je krijgt een duidelijk theoretisch kader en oefent de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden uit je eigen leven. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe inzichten en stof tot nadenken en verder oefen.

Geweldloze communicatie werd ontwikkeld door de Amerikaanse klinische psycholoog Marshall Rosenberg. Het is een manier van communiceren die verbindend en ontwapenend is en die daarom ook ‘verbindende communicatie’ genoemd wordt. Het is een taal van mededogen maar ook een manier om in het leven te staan en te kijken naar jezelf, je medemens en de wereld.

Deze training wordt gegeven door Niki Vanhamel, onze vadercoach van Daddycation.

Praktisch

Deze training bestaat uit twee dagen.

Plaats:

In onze vestiging in PTC Gent, Oude Brusselseweg 107, 9050 Gentbrugge.

In onze vestiging in Aalst, Square Jacques Geerinckx 3, 9300 Aalst.

Data:

Momenteel hebben we nog geen nieuwe data, maar houd deze pagina zeker in de gaten. Indien je een melding zou willen krijgen wanneer we hier meer zicht op hebben, mag je ons zeker een mailt sturen op info@school4power.be.

Prijs:

  • 250 € per reeks  (materiaal, koffie/thee/ water en lekkere tussendoortjes inbegrepen).
  • Uw inschrijving is definitief na betaling van een voorschot van 50€ op School 4 POWER, Weidelaan 2, 9090 Melle op IBAN BE21001780309203.

Vraag informatie aan over

Verbindend communiceren