Waarom Whole Body Focussen?

We leven in een wereld waar we de geest aanbidden en ons gedragen alsof het lichaam er alleen maar is om de geest te dragen. Als we een tekenfilm zouden tekenen om dit te illustreren, zouden ze een enorm hoofd hebben en een piepklein lichaam daaronder.

De realiteit is echter dat het lichaam ons onbewuste en enorme wijsheid herbergt die de meesten van ons gewoon niet weten aan te boren. Het is alsof we een ijsberg zijn, en onze geest, wat we weten, wordt het kleine deel van de ijsberg dat boven water uitsteekt.

Wholebody Focusing is een prachtige manier om ons te helpen in contact te komen met de wijsheid van ons lichaam – vertegenwoordigd door het grote deel van de ijsberg onder de oppervlakte van het water. Het is een natuurlijk (stapsgewijs) ontdekkingsproces dat de kracht van bewustzijn uitnodigt om de innerlijke wijsheid van het levende lichaam wakker te maken. Ons lichaam bevat niet alleen het geheel van elke situatie die ons ervan weerhoudt van ons goed voelen of aanwezig zijn, maar ook de zaden van wat nodig is om de situatie vooruit te helpen zodat vastzittende energie vrijkomt en we terug kunnen keren naar de volle stroom van het leven.

Wholebody Focusing biedt ons de middelen die we nodig hebben om weer in contact te komen met deze Lichaamswijsheid, om onze specifieke levensstilstanden weer op te starten en ons te openen voor de volheid van onszelf. Het durven vertrouwen op dat diepe weten is ons goud waard. In tijden waar alles zo veranderlijk is, is er steeds dat veilige anker. Via diep luisteren maken we ruimte voor dat intuïtieve weten.

Als je naar die diepere stem luistert tijdens je ganse Focusing proces en je doet dat ook al bewegend in een veilige context dan ontspant er iets.

Die hele fysieke laag zo actief betrekken is de kracht van wholbody focusing. Uiteraard blijven woorden en beelden even welkom. Vanuit de polyvagaal theorie kan je dit proces omschrijven als een proces van op hersen en zenuwbaan niveau naar dorsaal of sympathisch niveau en verder afdalend naar vagaal, rustig en betrokken level. Of in andere woorden: Deze status van zijn opent iets.

Maakt de life living forward in elke cel voelbaar. Je belichaamt jouw proces.

 

Trainers :

Als ervaren wholbody focussers begeleiden Greet Blanckaert en Saren Swinnen jou in het proces van voelen, in een proces waarbij duidelijk wordt dat wanneer je intuïtie leidt, jij minder lijdt.

Saren Swinnen is afgestudeerd als Klinisch Psycholoog en cliëntgericht therapeut.

Gebeten door het holistische verhaal achter ons mens zijn waar lichaam, geest en ziel verbonden zijn met elkaar volgde ze een Wholebody Focusing opleiding en Kundalini yoga opleiding.

Sinds meer dan twintig jaar heeft ze ervaring in het begeleiden van processen bij mensen en teams/ groepen. Waar ze telkens verwonderd blijft over de onuitputtelijke levensenergie die er is wanneer je diep gaat luisteren.

Die bron eren en mensen begeleiden in het luisteren naar die wijsheid is het liefste wat ze doet. Dat we hiervoor het lichamelijke terug op een volwaardige plek te zetten hebben ervaart ze elke dag.

Greet Blanckaert is als sociale verpleegkundige en later als relatie- en gezinstherapeute afgestudeerd. Zij is meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de sector geestelijke gezondheidszorg. In deze periode evolueerde zij naar een focussende lichaamsgerichte psychotherapeute waarvoor ze extra opleidingen volgde zoals eutonie, postdurale integratie en focus trainer.
Voor haar draagt whole body focussen bij tot healing van ieder menselijk wezen. Sprekend hierbij is de tekst gebaseerd op S. Levines gedachtegoed.

“Healing is horen en zien wat hier is en niet wat zou moeten zijn of was of zal zijn. Healing is aanraken met liefde wat duister is en klein met eigen schaduw het brandend vuur en durven zijn in met pijn. Healing is wachten in vertrouwen. Zien met mildheid. Scheppen in overgave. Groeien in vrijheid.

Deze workshop wordt aangeboden door Saren met ondersteuning van Greet Blanckaert. Greet en Saren ontmoetten elkaar tijdens de wholebody focusing opleiding en delen het plezier en de vreugde om het lijfelijke zijn volwaardige plek te geven in begeleiding.

 

Praktisch :

We houden je op de hoogte wanneer we nieuwe data hebben!

Plaats : School 4 POWER, Square Jacques Geerinckx 3 te 9300 Aalst

Prijs : €125 (inclusief btw en broodjeslunch)

Annulatievoorwaarden:

Er kan kosteloos geannuleerd worden tot één maand voor de start van de workshop. Annulatie tot twee weken voor de start van de workshop bedraagt 50% van het inschrijvingsgeld. Bij annulatie binnen de vijf dagen voor de start van de workshop vervalt het volledige inschrijvingsgeld.

 

Klinkt dit allemaal wat vaag en vreemd. Breng een concrete vraag mee en kom ervaren wat jouw dieper weten te vertellen heeft hierover.