Beste mensen,

We hebben net een periode van volledige lockdown achter de rug waarbij de gesprekken voornamelijk online werden verder gezet. Gedurende anderhalve maand probeerden we op deze manier de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Nu breekt er een periode aan van beperkte heropstart van de therapie- en coachingsgesprekken. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen volgen we de adviezen van onze beroepsvereniging, die op haar beurt in nauw contact staat met de Nationale Veiligheidsraad.

Aangezien er sprake is van een beperkte heropstart zullen de gesprekken bij voorkeur nog steeds online doorgaan. Bespreek dit met uw eigen therapeut.

Voor de gesprekken die in het centrum zullen doorgaan zijn wij verplicht om maatregelen te nemen voor jullie maar ook onze veiligheid.

Onze voorwaarden om veilig te werken

Er wordt gewerkt met een beperkt aantal therapeuten in het centrum. Hierdoor is de kans om anderen in de gang te kruisen tot het minimum beperkt. Indien dit toch gebeurt gelieve voldoende afstand in acht te nemen.

De wachtruimte wordt niet gebruikt. Wij vragen u daarom niet vroeger dan het afgesproken tijdstip aan te bellen. Bovendien vragen wij ook om na de sessie geen gebruik te maken van de voortuin.

De medewerkers zullen hun werk op zo’n manier organiseren dat ze tijd hebben om tussen de consultaties grondig te ontsmetten.

De deuren in de praktijk worden enkel door de therapeuten geopend en gesloten.

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het toilet, gelieve hiermee rekening te houden vooraleer u langskomt.

Er zullen, naar goede gewoonte, papieren zakdoeken ter beschikking zijn maar gelieve de gebruikte zakdoekjes zelf mee te nemen om besmettingsgevaar tot het minimum te beperken.

In elke ruimte zal handgel ter beschikking zijn, gelieve hiervan bij de start alsook bij het einde van een sessie gebruik te maken.

Veiligheidsmaatregelen voor cliënten bij face-to-face gesprekken

Gelieve, voor de komst naar de praktijk, je handen grondig te wassen met water en zeep.

Bij ziekte koorts of symptomen van COVID19, blijf steeds thuis en breng ons hiervan onmiddellijk op de hoogte.

Indien je contact zou gehad hebben met een besmet persoon, gelieve 2 weken te wachten alvorens terug naar de praktijk te komen.

Kom zoveel mogelijk alleen, een eventuele begeleider kan niet wachten in de wachtruimte.

Het gebruik van een mondmasker is momenteel niet verplicht. In de toekomst kan dit wijzigen.

Hopelijk hebben jullie begrip voor deze maatregelen en intussen TAKE CARE!

Het team van PTC Gent