foto Jean horizontaal

Jean Verstraete

psychotherapeut

jean.verstraete@ptcgent.be

GSM: 0473/93.10.77

Bezieling : 

Mijn passie voor het menselijke, voor de natuur en het leven dat beiden zo verbindt, inspireren mij in het ontmoeten van de andere. Vanuit mijn eigen ziens-en zijnswijze aanwezig zijn en in het contact het verschil toelaten. Herstel (van trauma’s) mogelijk maken en nieuwe kansen verkennen. De lasten van het verleden achterlaten om lichter in het leven te staan en eigen kracht uit te stralen. Met mijn integriteit, soms voorzichtig maar niet minder intens, vertrouwen dat zich in zachtheid en diepgang meer kan ontplooien en helen dan door te pushen of te provoceren.

 

Ervaring :

Mijn basisopleiding Orthopedagogiek verdiepte ik met persoonlijke zelfontplooingscursussen en therapieopleidingen om zo’n 15 jaar geleden te starten met therapeutisch werk.

 

Daarnaast heb ik ruim 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven in gevarieerde leidinggevende functies in de dienstensector (van eindverantwoordelijke met peoplemanagement van 240 medewerkers tot process/change projectmanagement van belangrijke fusieprojecten).

 

Het combineren van beide ervaringen levert een unieke en geïntegreerde aanpak in therapie, coaching en training.

 

Persoonlijke loopbaanswitch :

Er zijn er wel een paar: na 20 jaar werken en veel kansen krijgen in één organisatie, kiezen voor een nieuw perspectief i.p.v. blijven overleven in een gekende maar voor mij wat uitzichtloze functie was een eerste belangrijke switch die ook een stimulans gaf voor het ontwikkelen van mijn competenties rond coaching en therapie.

 

Begin 2016 werd deze stap doorgetrokken door exclusief vorm te geven aan een eigen activiteit “Essensito” wat staat ‘voor het vinden van een eigen plek, je eigen essentie voelen en kiezen’. Na de eerste startersjaren ervaar ik dat hoe ik luister en aanwezig kan blijven bij de andere en verbinding kan maken met wat er is, geapprecieerd wordt en mooie persoonlijke en/of teamontwikkelingen ondersteunt of faciliteert.  Meer tijd hebben om naar de Natuur te luisteren en mensen in hun zoektocht naar meer inhoud en zingeving ondersteunen is een fantastisch cadeau en ontdekkingstocht!

 

Opleidingen :
  • Basis : Master in de Orthopedagogiek
  • Psychotherapeutisch : Gestalttherapie, Lichaamswerk, Bio-energetica
  • Aanvullend : HSP-professional, Solution focus coaching, Begeleiding van rituelen en leiderschapstrajecten in de natuur (Vision Quests, zweethutten,..)

 

Taken binnen PTC : 

Individuele psychotherapie vooral rond de pijler ‘rouw-en traumatherapie’ en ‘Werkgerelateerde problemen’, en hierin zowel burn-out als rond hoogsensitiviteit.

Binnen School 4 POWER begeleid ik leiderschapstrajecten met rituelen met de natuur als leidraad.

 

Contactgegevens :

mailadres: jean.verstraete@ptcgent.be

GSM-nummer: 0473/93.10.77

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar