foto-Kris-horizontaal-2-min

Kris De Groof

zaakvoerder – psychotherapeut

 kris.de.groof@ptcgent.be

GSM: 0499/77.47.82

Bezieling : 

Ik vertrek vanuit het geloof in de krachten van de persoon of de organisatie die voor me zit. Om samen met die ander op een bevattelijke manier de oorzaken van obstakels te zoeken en te leren begrijpen. Samen werken we naar een plan van aanpak om oplossingen te zoeken. Met een stevige rugzak aan theoretisch onderbouwde kennis, probeer ik om mijn aanpak en de verworven inzichten zo concreet mogelijk te maken en van daaruit verder werken. Ik wil de eigen krachten en het maken van de juiste keuzes centraal zetten en mensen of bedrijven het inzicht geven dat ze daarbij nodig hebben Zo kunnen we samen de richting bepalen die in staat stelt om op een duurzame manier actief te zijn of worden. Leergierig ga ik op zoek naar de patronen die in deze situatie, hier en nu steeds terugkeren. Die vormen het startpunt van de beweging die mensen willen en kunnen maken om hun situatie te veranderen. Vanuit een bevlogen analyse ben ik gedreven om mee te zoeken naar scenario’s die de energie geven om vooruit te gaan.

 

Ervaring :

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in begeleiding, therapie en coördineren binnen welzijnszorg. Mijn jarenlange expertise rond geweld en misbruik vond haar neerslag in een boek waarin methodische kaders voor hulpverleners en bedrijven uitgewerkt worden, in trainingen en opleidingen, in lezingen, en media-optredens rond dit thema. Sinds 5 jaar ben ik voorzitter van vzw Zijn – Beweging tegen Geweld.

 

Persoonlijke loopbaanswitch :

Naast de uitdagingen die mijn expertise in familiaal geweld me boden, wilde ik opnieuw voeling krijgen met het verdiepend werken met mensen zelf. Ik wilde met mensen zelf aan de slag om oplossingen te bedenken. Wat begon als een aanvulling, werd in de praktijk almaar groter. Ik wilde ook preventiever werken, en dichter bij de bron van het probleem zoeken naar wat er kan en mogelijk is voor de situatie ernstig wordt. Daarom vind ik organisaties uitleggen wat ze kunnen doen om emotionele draagkracht binnen de organisatie te verhogen, ervoor zorgen dat mensen hun zelfzorg kunnen ontwikkelen, koppels opleiden voor hun situatie escaleert, de mooiste job die er is!

 

Opleidingen :
  • Basis : Bachelor in Maatschappelijk Werk
  • Psychotherapeutisch : gestalttherapie, relatietherapie, geweld en misbruik
  • Aanvullend : stress en burn-out coaching, loopbaancoaching, Masters Esther Perel rond passie in een langdurige relatie en ontrouw (2016, 2017, 2018), Practitionar Cultural Transformation Tools (Richard Barrett)

 

Contactgegevens :

mailadres: kris.de.groof@ptcgent.be

GSM-nummer: 0499/77.47.82

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar