Marie Van den Berghe

Psychotherapeut

marie.vdb@school4power.be

GSM : 0468/ 22 06 20

Bezieling :

Als kind droomde ik ervan om muzikant te worden. Ik heb deze droom kunnen waar maken. Ik studeerde af als cellist en zanger aan het conservatorium. Ik speelde in orkesten, zong in vocale ensembles, gaf muziekles. Maar, ik had nog een droom; ik wou ook « met mensen » werken. Ik wou mensen helpen om vat te krijgen op de levensdomeinen waarin ze zijn in vastgelopen. Ik wou mensen bijstaan om terug in hun kracht te gaan staan, om in contact te komen met hun eigen behoeftes en verlangens. Ik wou zoeken naar verbinding… Omdat het niet bij woorden, gedachten of slogans zou blijven, was ik het aan mezelf verplicht ook mijn persoonlijk traject te lopen en te blijven groeien als mens.

Je kan bij mij terecht :

Wanneer je traumatische ervaringen hebt gehad, angst je leven gaat beheersen,
Wanneer je rusteloos bent, vlug geïrriteerd, vlug vermoeid, je niet meer functioneert…
Wanneer je kampt met depressieve gevoelens, Wanneer je vastloopt op verschillende levensdomeinen, je existentiële vragen hebt…
Wanneer je vragen of twijfels hebt rond hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.
Wanneer je als nieuwkomer problemen ondervindt bij inburgering in onze samenleving.

Loopbaanswitch:

Ik ben een aantal uitdagingen aangegaan in mijn leven en beroepscarrière. Alleen zou ik ze niet bestempelen als een switch, maar als een organische evolutie in de manier hoe ik sta in het leven en in mijn job. Als muzikant weet en ervaar ik dat muziek, de melodie, de emotie, ontstaat in de afstand tussen de noten. Ook in therapie gaat het vaak om wat er niet gezegd wordt, de ruimte tussen de woorden. Ik ben vertaler-tolk, beëdigd bij de justitie. Ik ben de verbinding tussen mensen die elkaars verbale- en non-verbale taal niet begrijpen. Ik heb Russische taal- en letterkunde gestudeerd. Klassieke literatuur laat me meekijken in de psychologie, de sociale contexten, generatieconflicten, de cultuur, het geloof, de mystiek. Met deze achtergrond, en met mijn ervaring op verschillende terreinen heb ik een perfecte match en krijg ik het mandaat om te werken als psychotherapeut.

Opleidingen :
  • Ik werkte 20 jaar als maatschappelijk werker en psychotherapeut bij Caw, CGG, OCMW, Integratie en Inburgering en psychiatrie.
  • In de periode 1999- 2002 werkte en studeerde ik in het buitenland en deed er ervaring op in het werken met cliënten die het slachtoffer waren van oorlog en terrorisme.
  • Beëdigd vertaler-tolk bij Gerechtelijke diensten, politie, recherche , gestart in 2004.
  • Sedert 2013 ben ik zelfstandig gaan werken als psychotherapeut, na een 4-jarige opleiding Psychotherapie Interactionele Vormgeving
  • Klinische psychologie aan de Open universiteit Nederland
Aanvullend :

Therapeutisch schrijven,
Systeem- en contextueel denken,
Suïcidepreventie,
Familie-opstellingen, werken met poppen,
De kracht van verhalen, mythen en sprookjes

Als psychotherapeut ben ik aangesloten bij :

De Vlaamse Vereniging voor therapeuten Interactionele vormgeving,
EAP – The European Association for Psychotherapy,
EAIP – The European Association for Integrative psychotherapy,

Contactgegevens :

mailadres: marie.vdb@school4power.be

GSM-nummer: 0468/ 22 06 20
Men kan bij terecht voor therapie in het Russisch, Frans en Engels.

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar