teamleden- psychotherapeut -Wim-De-Staercke

Wim De Staercke

psychotherapeut

 wim.de.staercke@ptcgent.be

GSM: 0492/74.73.81

Bezieling:

Het woord Therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. Het betekent ‘Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn of haar leven leeft. Dit is precies wat mij drijft.

Als het moeilijk loopt, als je het gevoel hebt dat het niet meer gaat, als je dreigt vast te lopen in je werk, in je relaties met anderen, als ouder of in jouw zijn als mens dan probeer ik als therapeut naast jou en met jou te staan. Samen zoeken we naar antwoorden, naar hoe het verder moet en hoe het verder kan.

Ervaring :

Ik ben begonnen als leidinggevende bij Dienst Vreemdelingenzaken. Na ongeveer 6 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het project herstelgerichte denentie. Ik werkte als herstelconsulent vooral rond thema slachofferschap. Na afloop van het project maakte ik de overstap naar Kind en Gezin. Daar begon ik als leidinggevende maar snel heb ik me toegelegd op individuele coaching van personeelsleden. Momenteel ben ik aan de slag als psycho-pedagoog met bijzondere aandacht voor de kwetsbaarheid die beginnend ouderschap met zich mee kan brengen.

Opleiding :
  • Basis: Klinische psychologie
  • Aanvullend: hypnotherapie, bemiddeling, stress -en burnout-coach
  • Integratief Psychotherapeut i.o. bij AIHP (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie)
Contactgegevens :

mailadres: wim.de.staercke@ptcgent.be

GSM-nummer: 0492/74.73.81

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar