Anne Morlion

relatietherapeute

 anne.morlion@ptcgent.be

GSM: 0495 719 372

Bezieling : 

Relaties zijn mijn passie. Ze doen ons groeien en bloeien. Wanneer ze sputteren, zorgen ze voor heel wat ontreddering. Net zoals individuen uniek zijn, is ook geen enkele relatie dezelfde. Veranderende omstandigheden dagen ons bovendien uit om zelf te veranderen. Daarbij lijk je elkaar onderweg soms kwijt te raken. Wanneer je met elkaar in de knoop raakt, lijkt de knoop vaster en vaster komen te zitten, wat je ook doet. Dan is het goed om even stil te staan en te reflecteren. Vanuit jullie unieke sterktes, gaan we vervolgens samen op zoek naar een nieuwe, positieve dynamiek. Het doel is: opnieuw verder kunnen, met kwaliteit van leven.

 

Met mijn bagage aan kennis en ervaring kijk ik leergierig naar mensen en relaties. Taal is een belangrijk communicatiemiddel, maar het is niet het enige. In de relatietherapie brengen we een proces op gang dat onze kijk op onszelf en elkaar verandert. We halen kwaliteiten naar voren die ons kunnen helpen.

Persoonlijke loopbaanswitch :

Na mijn studie Master in de Germaanse Filologie, volgde ik een bijkomend jaar Bedrijfseconomie en ging aan de slag in de bedrijfswereld, als directie assistente, en daarna in het notariaat. Deze ervaringen neem ik mee in het begrijpen van verschillende perspectieven op het leven en de wereld. Uiteindelijk keerde ik terug naar de menswetenschappen. Ik ging Gezinswetenschappen studeren en werd zelfstandig Conflictbemiddelaar voor familiale en sociale zaken. Omdat ik zag dat een conflict niet het einde hoeft te betekenen van een relatie, volgde ik bijkomende opleidingen rond relaties en relatietherapie. Ondertussen heb ik mijn weg gevonden in de relatietherapie.

Ervaring : 

Mijn jarenlange ervaring in de bedrijfswereld en in conflictbemiddeling vormen een goede basis voor het werken met koppels. Als vrijwilliger ben ik betrokken bij de organisatie en begeleiding van groepsgesprekken van volwassenen met de diagnose autisme (PASS-groep). Sinds een aantal jaren begeleid ik koppels in relatietherapie.

Opleidingen :

  • Basis: Master Germaanse Filologie, Bachelor Gezinswetenschappen
  • Aanvullend:
    • Erkend Bemiddelaar in familiale en sociale zaken
    • Psychotherapeutisch: Jaaropleiding Partner- en Relatietherapie, basisopleiding EFT (Emotionally Focused Therapy)

Contactgegevens :

e-mail adres:  anne.morlion@ptcgent.be

GSM-nummer: 0495 719 372

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar