School4Power_Eline_Van_Roy_vierkant

Eline Van Roy

kinder- en gezinstherapeut

eline.van.roy@ptcgent.be

GSM : 0492/ 47.96.24

Bezieling :

‘It takes a village to raise a child…’

Een kind groeit in relatie met anderen, met ogenblikken van vasthouden en ogenblikken van meer loslaten. Verschillende factoren en/of gebeurtenissen, soms over generaties heen, hebben invloed op een ontwikkeling. Telkens weer heb ik bewondering voor de kwetsbaarheid, maar meer nog voor de (veer)kracht van relaties. Ik koester die ogenblikken waarbij we elkaar ontmoeten en in dialoog kunnen gaan, ieder in zijn taal. Ik vind het een uitdaging om samen te zoeken naar een verbinding die afgestemd is op ieders noden.

Ervaring:  

Reeds verschillende jaren ga ik met vreugd aan de slag met kinderen, jongeren en gezinnen. Ik werkte reeds in verschillende behandelafdelingen, binnen een setting van psychiatrie of binnen jeugdzorg. Verscheidene opleidingen, steeds met relaties als centrale kracht, hebben me verder geïnspireerd in mijn zoektocht naar de betekenis van gepaste zorg. Ik laat me graag raken door het unieke karakter van een verhaal. Met grote nieuwsgierigheid wens ik ook in de groepspraktijk, samen met anderen, ruimte te geven aan de stem van kinderen.

Opleidingen :
 • Basis : Klinische psychologie (2007)
 • Psychotherapeutisch : Partnerrelatie-, Gezins- en systeempsychotherapie (2017-2021)
 • Aanvullend :
  • Systemische daderhulpverlening (2009)
  • Basisopleiding experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie (2011)
  • Verschillende kortdurende opleidingen systemisch werken (creatief werken, oplossingsgericht werken, werken met het hechtingsperspectief, geweldloos verzet) (2014-2016)
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen (2020)
Taken binnen PTC : 

Individuele en gezinspsychotherapie bij kinderen en gezinnen.

Contactgegevens :

mailadres: eline.van.roy@ptcgent.be

GSM-nummer: 0492 47 96 24

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar