Ilse_breed

Ilse Jansoone

Traumapsycholoog en non-verbaal therapeut

 ilse.jansoone@school4power.be

GSM: 0478/24.05.92

Bezieling :

Mijn grootste plezier is, samen op pad, jouw weg vinden.

Iedereen volgt zijn eigen unieke levenspad. Soms loopt dat vlot. Soms bots je op een hindernis. Een trauma, een groot verlies, een afscheid? Het hoort bij het leven. Op zulke momenten kan het helpen om steun te krijgen, zodat je na de val weer kan opveren. Met veel respect stel ik ondersteunende vragen en beluister je verhaal zonder oordeel. Ik bied je een veilige plek om tot rust te komen, te reflecteren, kwetsbaar te zijn, op je gemak nieuwe mogelijkheden te ontdekken, betekenis te geven en weer jouw weg te vinden.

Als je het even niet meer weet, na een trauma, een groot verlies, in je werk, je onderneming, je familie of in mens-zijn, vertrekken we samen vanuit jouw verhaal en begeleid ik je in het vinden van een oplossing die het beste werkt voor jou en je omgeving.

Als beelden voor jou meer zeggen dan woorden, laat ik je op verhaal komen met bijvoorbeeld tekeningen of foto’s. We zoeken daarbij samen naar jouw noden en voorkeuren.

Ervaring en persoonlijke loopbaanswitch:

Ik ben al meer dan 30 jaar actief als psychologe. In het begin van mijn loopbaan was dit vooral binnen een bedrijfscontext. Als manager, bestuurder en ondernemer, voor mij stond de mens altijd centraal. Ik begeleidde collega’s bij het ontwikkelen van hun talenten. Dit combineerde ik steeds met mijn werk als kunstenaar.

Op dit pad ben ik regelmatig op hindernissen gebotst. Soms waren het mijn eigen obstakels, soms die van anderen. Op die momenten heb ik met ondersteuning van psychologen mijn weg verder kunnen zetten. Deze therapeuten werkten vanuit verschillende benaderingen zoals integratieve psychotherapie, cognitief-gedragsgerichte therapie, psychodynamisch therapie, maar ook creatieve therapie of therapeutische yoga. Dit heeft mijn verlangen om zelf als therapeut aan de slag te gaan alleen maar versterkt.

Enkele jaren geleden wou ik mijn ervaring als psychologe combineren met mijn passie voor kunst en het non-verbale aspect. Ik ben creatieve therapie gaan studeren en heb een carrièreswitch gemaakt van de privé- naar de zorgsector. Ondertussen werkte ik in instellingen voor mensen met mentale kwetsbaarheden, al dan niet in combinatie met spraakstoornissen.

Binnen het Psychotherapeutisch Centrum in Gentbrugge ondersteun ik mensen, zoals jij, die te maken hebben met momenten van trauma, verlies, overgangen in het leven, … zodat zij hun levenspad weer met de nodige veerkracht en zelfzekerheid kunnen verder uitzetten.


Opleidingen :
  • Basis : Master in de Psychologie (1993)
  • Aanvullende opleiding: Bachelor in beeldende therapie (2024)
  • Gesprekstherapie (psychodynamisch) al dan niet in combinatie met non-verbale technieken met expressieve materialen
  • Naast intervisie en supervisie volg ik regelmatig bijscholingen, werk ik vaak samen met andere zorgverleners en ben ik in analyse

 

Contactgegevens :

mailadres: ilse.jansoone@school4power.be

GSM-nummer: 0478/24.05.92

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar