School4Power_Louise_Verstraeten_vierkant

Louise Verstraeten

seksuologe

 louise.verstraeten@ptcgent.be

GSM: 0472/70.28.46

Bezieling :

Communicatie en (inter)menselijk gedrag zijn mijn grootste fascinaties.

Wat zet mensen aan tot een bepaald gedrag en wat maakt dat wij in destructieve patronen blijven hangen? Als criminologe en seksuologe ben ik bezield door kwalitatief onderzoek rond deze thema’s. Ik schreef mijn thesis ook over “wat is de perfecte relatie” – bestaat dit wel, moet dit wel?

Ik geloof en blijf me verbazen in onze veerkrachtigheid en hecht in elk verhaal enorm veel belang aan de individueel beleefde context. Ik engageer me om samen met mijn cliënten bindingspatronen bloot te leggen en samen op zoek te gaan naar inzichten, antwoorden en mogelijkheden tot verandering om zo dichter te komen bij meer vrijheid, duidelijkheid en aanvaarding.

Ik heb een vrij directe no-nonsense aanpak en doe er alles aan om het meeste te halen uit onze therapeutische relatie.

Ervaring :

Ik heb ervaring met het begeleiden van koppels om een beter inzicht te krijgen in hun patronen en beter in verbinding te kunnen treden met zichzelf en met elkaar. Ik heb vooral in het Midden-Oosten samengewerkt met vrouwen rond seksualiteitsvraagstukken en beleving.

Door te leven in en te werken met diverse culturen heb ik een andere kijk gekregen op wat wij in onze Westerse maatschappij als “normaal – ideaal – gewenst” gaan beschouwen.

Persoonlijke loopbaanswitch :

Mijn loopbaanparcours is erg divers: ondanks mijn menswetenschappelijke vooropleidingen, werkte ik in sectoren die hier vrij ver van verwijderd stonden: als consultant in business en sales in diverse sectoren, van petrochemie tot tech start ups en vastgoed ontwikkeling. Ik deed dit na mijn studies 5 jaar in het buitenland (Egypte, Parijs, Qatar, Canada, Kuwait, Brunei, Dubai…) en 5 jaar in België.

Wat ik keer op keer miste was “purpose” en echte verbinding. Ik heb tenslotte niet voor niks gekozen voor vooropleidingen in menswetenschappelijke richtingen. In business en sales zijn psychologische en communicatieve vaardigheden uiteraard ook erg nuttig maar ik heb besloten van er professioneel meer uit te halen.

Doorheen mijn hele parcours ben ik me blijven bijscholen in thema’s die mij bleven en nog steeds blijven boeien: van geweldloze communicatie tot duplo methodiek en yin yoga.

Opleidingen :
  • Basis : Master in de Criminologie, Master in International Business, Master in Seksuologie
  • Psychotherapeutisch : Jaaropleiding Partner- en Relatietherapie
  • Aanvullend : Duplo methodiek, Life coaching, Mindfulness, NLP, Reiki, yin yoga
Contactgegevens :

mailadres:  louise.verstraeten@ptcgent.be

GSM-nummer: 0472/70.28.46

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar