Luc-Becque

Luc Bequé

psychotherapeut

 luc.beque@ptcgent.be

GSM: 0495/14.59.96

Bezieling :

De kracht van een goede therapeutische relatie is voor mij een belangrijk uitgangspunt.  Net als de theoretische kennis en de methodiekenkoffer waarover de therapeut beschikt, is een positief contact tussen cliënt en therapeut volgens mij essentieel.

Als contextueel therapeut tracht ik mensen en hun gedrag te begrijpen in het licht van de vele relaties die ze met elkaar aangaan. De invloed van het gezin van herkomst speelt hierin een cruciale rol. Onze familie is immers de grond van waaruit onze identiteit ontstaat.

Tijdens de therapie leggen we ons niet teveel toe op wat er fout gaat, op problemen en defecten. We onderzoeken immers vooral wat helpt en al heeft geholpen om verder te komen. We werken succesgericht en zoeken manieren om andere gewoontes in de toekomst aan te leren… Het oplossingsgericht werken heeft mij namelijk geleerd om vooral  naar kwaliteiten en competenties te kijken in plaats van naar mislukkingen en faalervaringen.

 

Ervaring :

Mijn jarenlange ervaring in het werk met jongeren, volwassenen en gezinnen zowel als begeleider en als therapeut heeft mij ervan overtuigd dat potentiële krachten steeds te vinden zijn.  Er zijn bijna altijd kwaliteiten en hulpbronnen die we kunnen aanwenden om stappen te zetten naar het gewenste doel.

Verschillende thema’s kunnen bij mij aan bod komen: zowel individuele vragen als vragen m.b.t. familie- of partnerrelaties neem ik op.

 

Opleiding :

Therapeutische opleiding: Contextuele therapie (2004-2008)

Bijkomende kortdurende opleidingen:

  • Methodiek van verhalen en poppen (2009)
  • Onderhandelen en bemiddelen (2003)
  • Diverse kortdurende opleidingen oplossingsgericht werken
  • Familieopstellingen (2012)

Lid van de Belgische Vereniging voor relatie-en gezinstherapie en systeemcounseling

 

Contactgegevens :

mailadres: luc.beque@ptcgent.be

GSM-nummer: 0495/14.59.96

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar