Ben je op zoek naar nieuwe vaardigheden om je professionele ontwikkeling te stimuleren? Of je nu nieuw bent in het werken met koppels of je vaardigheden wilt verfijnen, onze opleiding biedt een waardevolle kans om je professionele toolkit uit te breiden en je impact op de relaties van je cliënten te vergroten. Ontworpen om je kennis te vergroten en je vaardigheden te versterken, beloven deze drie dagen een diepgaande verkenning van koppeltherapie te bieden, doorspekt met praktische toepassingen en inspirerende inzichten.


DOELGROEP

Deze opleiding is speciaal ontworpen voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg die hun bekwaamheid willen vergroten in het effectief werken met koppels. Of je nu een beginnende therapeut bent of reeds jaren als hulpverlener aan de slag bent, deze workshop zal je voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om koppels te ondersteunen bij het versterken van hun relaties.


INHOUD

Tijdens deze intensieve workshop van drie dagen zullen we een breed scala aan onderwerpen behandelen, waaronder:

  1. Fundamenten van koppeltherapie: Ontdek de essentiële principes van koppeltherapie, inclusief effectieve communicatietechnieken, conflictresolutie, en het begrijpen van de dynamieken binnen relaties.
  2. Diverse kaders en methodieken: Verken verschillende benaderingen en methoden die gebruikt worden in koppeltherapie, en leer hoe je deze effectief kunt integreren in je eigen praktijk.
  3. Inspiratie uit verschillende bronnen: Duik in diverse inspiratiebronnen en benaderingen binnen de koppeltherapie, waaronder humanistische, systemische en cognitief-gedragsmatige benaderingen.
  4. Wetenschappelijke inzichten: Verdiep je in de wetenschappelijke basis van koppeltherapie, inclusief recent onderzoek en bevindingen die ons begrip van relaties en interventiemogelijkheden verdiepen.
  5. Thema-georiënteerde benaderingen: Leer hoe je seksuele problemen bespreekbaar maakt en effectief aan de slag gaat met ontrouw binnen een koppel.


WERKWIJZE

Deze workshop biedt een integratieve aanpak, gericht op het verwerven van een stevige theoretische basis en praktische vaardigheden voor het begeleiden van paren. Door middel van een combinatie van theoretische achtergrond, methodiektraining en casuïstiekbespreking, zul je concrete tools en inzichten opdoen die direct toepasbaar zijn in je eigen praktijk.

De theoretisch basis wordt gevormd door :

  • Huis van de Relatie (Gottman)
  • Emotionally Focused Couple Therapy (Johnson en Greenberg)
  • Kwetsbaarheid (Scheinkman – Brené Brown)
  • Differentiatie (Schnarch)
  • Ontrouw en de derde partij (Esther Perel)


TRAINER

Je wordt begeleid door Veronique Bundervoet, een ervaren psycholoog, maatschappelijk assistent, systeemtherapeut, relatietherapeut en opleider. Met haar uitgebreide ervaring en passie voor het delen van kennis, zal Veronique je begeleiden door een boeiende en leerrijke workshopervaring.


PRIJS

€750 excl BTW. U ontvangt een factuur van het totale bedrag. Nederlandse collega’s zijn niet BTW-plichtig indien zij zelf over een BTW-nummer beschikken in Nederland.

Voorschot bij inschrijving voor iedereen : €157,5
Het BTW bedrag dient bij wijze van voorschot onmiddellijk betaald te worden.
Resterend bedrag storten aan School 4 POWER na ontvangst factuur met vermelding van gestructureerde mededeling : €750


DATA EN PLAATS

Locatie : De Blauwe Poort te Melle of in onze eigen vestiging te Gentbrugge (Oude Brusselseweg 107).
Data : donderdag en vrijdag 13 en 14 februari 2025 en maandag 24 maart 2025


INSCHRIJVEN

Inschrijven kan met volgende link: https://form.jotform.com/241031788875364


ANNULATIEVOORWAARDEN

Wij werken met kleine groepen : min 8 personen max 15 personen.

Het voorschot van 157,5 euro dient te worden betaald bij ontvangst van de factuur en fungeert als bevestiging van uw inschrijving.
Het volledige bedrag moet uiterlijk één maand voor het begin van de workshop voldaan te zijn. In geval van annulering wordt het voorschot niet gerestitueerd en wordt het beschouwd als administratieve kosten.

De annuleringskosten in de laatste maand voor aanvang van de opleiding bedragen 30% van de totale kosten.
Als u zelf een vervanger vindt voor deze jaartraining, bent u geen annuleringsvergoeding verschuldigd, enkel een administratieve kost van €75.
Het lesgeld wordt niet terugbetaald in geval van voortijdige beëindiging van de opleiding door de deelnemer.

Vraag informatie aan over

Ontdek de kunst van koppeltherapie: een intensieve workshop voor professionele ontwikkeling