Ook voor individuele vragen rond relaties kan je bij ons terecht. We bekijken met jou wat je vraag en problemen hier rond zijn.

Wanneer het moeilijk gaat tussen jou en je partner weet je niet altijd hoe dit komt, en hoe je het kan veranderen. Soms lukt het niet om je partner te motiveren samen in relatietherapie te gaan. Of je wil dit liever eerst zelf met een neutrale expert bekijken. Ook Individuele gesprekken met een psychotherapeut kunnen je helpen om zicht te krijgen op het communicatiepatroon dat jij en e partner ontwikkeld hebben, en hoe jij hier zelf iets aan kan veranderen. We bespreken dit net zoals in de relatietherapie niet vanuit wie ‘de schuldige’ voor deze problemen is, en behouden in deze gesprekken de ‘meerzijdige partijdigheid’, waarin we ook diegene die niet aanwezig is, aanwezig stellen en dat wat deze zou kunnen denken en voelen in te brengen.

Als je het gevoel hebt dat een deel van de problemen die je hebt met je partner te maken hebben met je eigen geschiedenis, vanuit je gezin van herkomst, of vanuit vroegere relaties, en dit wil onderzoeken kunnen individuele gesprekken helpen om hier zicht op te krijgen, en waar nodig te verwerken. We bekijken hier wat je kwetsuren zijn, waar deze ontstaan zijn, en hoe je hier op dit moment mee omgaat. We geven je handvaten om hier mee aan de slag te gaan op een manier die beter voor je aanvoelt.

Als je verliefd wordt op een ander, is er vast iets mis in je eigen relatie, zo wordt vaak gedacht. Maar in principe zijn er bij een affaire drie mogelijkheden: ofwel mis je iets in je eigen relatie, en word je verliefd op iemand die je net dat deel zou kunnen geven, ofwel zit je in een eigen persoonlijke ontwikkeling waardoor je verliefd wordt op iemand die dat deel in jezelf stimuleert of wakker maakt. Een derde mogelijkheid is dat het een combinatie is van deze voorgaanden. Mensen die ontrouw zijn zitten vaak met een enorm schuldgevoel, en veroordelen zichzelf om wat ze doen. Ze schamen zich voor de situatie die zich stelt, en net dit maakt dat ze er met niemand over spreken. Terwijl dit net vaak heel helpend kan zijn. Een psychotherapeut zoekt vanuit een neutrale, niet beoordelend positie samen met je naar wat deze affaire voor jou en je relatie betekent. Mensen die een affaire hebben zitten soms ook ook gevangen in een onbeslistheid. Ook hier kunnen therapeutische gesprekken bij helpen.

Bijkomende inlichtingen nodig?Bij aanmelding stem ik in dat PTC Gent contact met mij opneemt en ga ik akkoord met de voorwaarden en de privacy policy van PTC Gent*

Of maak een afspraak

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke therapievorm die zich bezighoudt met problemen tussen partners.

Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat de partners doorgaans samen op het gesprek aanwezig zijn.

Sekstherapie

Vanuit de kindertijd wordt er een basis gelegd voor het leren genieten van zintuiglijke ervaringen.

Aan de hand van leerprocessen en ervaringen maken we (onbewust) ons eigen model van seksualiteit.