Hoogsensitiviteit op het werk

Extra gevoelig zijn voor prikkels, geluiden en sfeer maakt dat je door je empathie en verantwoordelijkheidszin een aanwinst bent voor je werkgever, maar je loopt ook meer risico op stress en burn-out.

HSP’s zijn vaak creatief, voelen onrechtvaardigheid sterk aan en hebben veel verantwoordelijkheids-zin. Ze zijn opmerkzaam en hebben oog voor detail, verbanden en dynamieken. Dit maakt dat ze vaak op voorhand kunnen inschatten of bepaalde oplossingen zullen werken.

Maar hoogsensitief zijn maakt ook stressgevoeligheid, en door hun grote empathie en verantwoordelijksgevoel is het vaak moeilijk om grenzen te stellen. En doordat ze vaak liever op de achtergrond leidt dit soms tot frustratie omdat ze het gevoel hebben niet gezien te worden.

HSP is een temperament, je wordt ermee geboren. Er goed mee leren omgaan kan wel. Als je daar op je werkvloer (of daarbuiten) moeite mee hebt dan kan je je altijd laten begeleiden door één van onze psychotherapeuten die ook de problemen rond HSP kent.

De therapeut bekijkt samen met jou waar jij problemen rond hoogsensitiviteit op het werk. Waar nodig werken we rond het leren afbakenen van grenzen. We bespreken hoe je met je hoeveelheid aan prikkels en de hier vaak bij gepaard gaande emoties kan omgaan. De therapeut werkt aan meer inzicht rond hoe dit alles bij jou werkt, en onderzoekt samen met jou wat je wilt. Er wordt waar nodig gewerkt aan een bij jou passend evenwicht is tussen prikkels en rust, waarin ook de balans tussen werk en privéleven een plaats krijgt. Ook kan het zijn dat je wil werken rond jezelf zichtbaarder maken op de werkvloer, assertiever zijn, perfectionisme,…

Bijkomende inlichtingen nodig?


Bij aanmelding stem ik in dat PTC Gent contact met mij opneemt en ga ik akkoord met de voorwaarden en de privacy policy van PTC Gent*

Of maak een afspraak

Werken rond
stressmanagement

Heb je het gevoel dat je onder teveel druk staat, op het werk of thuis?

Tijdens individuele coaching worden de stressfactoren samen met jou geanalyseerd.

burn out
coaching en -therapie

Voel je je de laatste tijd futloos? Ben je prikkelbaarder dan anders? … Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt.

Wij bieden deskundige en onderbouwde burn-out coaching aan.

relatiegerichte therapie bij werkgerelateerde problemen

Wanneer je aan het zoeken bent rond meer communicatie en verbinding rond je werkgerelateerde problemen kunnen ook één of meerdere gesprekken met je partner plaatsvinden.

We bekijken met jou en je partner hoe jullie deze moeilijke periode ervaren.