Over PTC Gent

We nemen je hulpvraag als uitgangspunt in het hier en nu. We bekijken je probleem als een hefboom om op zoek te gaan naar de betekenis hiervan voor jou. We verleggen in de psychotherapie de focus van probleem naar groei en je eigen veerkracht.

Onze psychotherapeuten zijn gespecialiseerd in een aantal thema’s: relatietherapie, rouwtherapie en traumaverwerking, burn-outcoaching en existentiële problemen.

We vertrekken vanuit volgende pijlers: geen wachtlijsten, multi-disciplinair overleg, ervaren therapeuten, gedeelde aanpak.

 

Teamvergaderingen

In het PsychoTherapeutisch Centrum Gent wordt er gewerkt in teamverband. Dit houdt in dat we tijdens de interne teamvergaderingen gebruik kunnen maken van elkaars competenties en ervaringen. Indien nodig wordt een begeleiding door meerdere therapeuten opgenomen. Alle therapeuten werken vanuit een eigen therapeutisch kader waarbij telkens de cliënt binnen de context centraal staat. Daarnaast beogen we een multidisciplinaire samenwerking met professionele hulpverleners in de regio. Samenwerkingsverbanden met betrokken hulpverleners worden in overleg met de cliënt uitgewerkt (bijvoorbeeld huisarts, psychiater, psychiatrische thuiszorg, mindfulnesstraining, etc …).

 

PTC Gent is een onderdeel van School 4 POWER, waarin trainingen en workshops worden aangeboden rond communicatie en menselijk kapitaal.

 

PRT Community – Een deskundig en door ons getraind team van relatietherapeuten over geheel Vlanderen.

Onderaan hebben we ons netwerk van professionele relatietherapeuten, elk vakkundig opgeleid in ons gerenommeerde opleidingscentrum. Bij ons staat kwaliteit voorop en dat ziet u terug in de expertise van onze therapeuten.

Zoek je een ervaren en degelijk opgeleide relatietherapeut, scrol dan even naar beneden.

Ons team

Zaakvoerder en psychotherapeut
Gent / Aalst

Vanuit mijn unieke zienswijze de mensen inspireren om anders te reflecteren, dat is mijn passie. Ik wil mensen uitdagen om te evolueren van ‘het steeds moeten’ naar de eigen keuzes.

Psychotherapeut
Gent

De kracht van een goede therapeutische relatie is voor mij een belangrijk uitgangspunt. Net als de theoretische kennis en de methodiekenkoffer waarover de therapeut beschikt, is een positief contact tussen cliënt en therapeut volgens mij essentieel.

School4Power_Ann_Deconynck_vierkant

Psychotherapeut
Gent

“Tussen wat wordt gezegd en niet wordt bedoeld en wat wordt bedoeld en niet wordt gezegd gaat de meeste liefde verloren. “
Ik probeer de vertaler te zijn bij koppels waar het vast loopt, te zoeken naar een eigen taal en verhaal in elke individuele begeleiding. Het raakt mij als ik zie dat mensen komen tot een gevoel van verbondenheid met zichzelf en met de ander.

School4Power_Anne_Geerts_vierkant

Psychotherapeut
Gent / Aalst

Wat mensen letterlijk en figuurlijk beweegt, boeit mij. Vertragen, invoelen, uitdrukken, los laten, vertrouwen, van binnenuit vrijer verder gaan. Alles is een creatie dans/ kans. Menselijkheid, diversiteit, authenticiteit in verbinding ongeacht de context. Graag help ik jou thuis komen bij jezelf, om met meer gemak en vertrouwen uitdagingen in het leven aan te gaan. Samen vinden we de weg terug naar jouw hulpbronnen om blijer en vrijer jouw unieke weg te gaan

Psycholoog en non-verbaal therapeut
Gent

Weet je het even niet meer? Na een trauma of een groot verlies? Op je werk, in je onderneming, bij je familie of in je mens-zijn? Vanuit jouw verhaal begeleid ik je in het vinden van een oplossing. Via gesprekken en/of tekeningen, foto’s, … zoeken we samen naar wat voor jou en je omgeving het beste werkt.

School4Power_Tine_Jansen_vierkant

Psychotherapeut
Gent

Wat mij enorm intrigeert en raakt, is de kracht van liefde. Liefde kan een grote drijfveer zijn maar kan tegelijkertijd ook voor veel verstrikkingen zorgen, vaak onbewust.

School4Power_Veronique_Maes_vierkant

Psychotherapeut
Gent

Vaak is het een crisis die ons uitdaagt om een groeistap te zetten. Samen kijken we wat jou kan helpen om de volgende stap te zetten, door eerst stil te staan bij hoe het hier en nu is. Met een verhoogd gewaar-zijn komt de weg vrij voor het nieuwe.

Relatietherapeute
Gent

Relaties zijn mijn passie. Ze doen ons groeien en bloeien. Wanneer ze sputteren, zorgen ze voor heel wat ontreddering. Samen gaan we op zoek naar een nieuwe, positieve dynamiek.

Muriel_Wauters_PTC_Gent_vierkant

Relatietherapeute
Gent

Via mildheid, en met respect voor elkaars grenzen, gaan we op zoek naar een balans tussen lichaam en geest, tussen autonomie en verbinding. Het dicht bij jezelf blijven, en tegelijk de bereidheid tonen je kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Hierin staat het bewust worden van onze valkuilen, en het durven verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen proces, centraal.

Psychotherapeut
Gent

Wat mensen bezielt, raakt, verkramp en/of in beweging zet blijft me fascineren. De loyaliteit en de veerkracht van mensen en gezinnen ervaar ik als een zoektocht, om een nieuw evenwicht te vinden. Dit is een proces van ieder in het leven. Het is een menselijk proces in het leven waar ik een bijdrage mag aan leveren.

School4Power_Louise_Verstraeten_vierkant

Seksuologe / relatietherapeute
Gent

Ik bied vanuit een contextuele visie ondersteuning in het ontladen en bespreekbaar maken van gevoelige thema’s in de zoektocht naar inzichten, antwoorden en verandering. Als seksuoloog heb ik bijzondere aandacht voor thema’s als verbinding, kwetsbaarheid en intimiteit binnen relaties

Wulfran Van Keer PTC Gent _ vierkant

Experiëntieel Gestaltcounselor
Gent

Ik ga graag met je mee op jouw pad, waarbij ik je ondersteun, uitdaag en aanmoedig om je grenzen en capaciteiten te verkennen en creatief ermee om te gaan. Dit alles vanuit jouw innerlijke drijfveren, passies en afgestemd op het ‘hier en nu’.

Gezins- en kindertherapeut
Gent

‘It takes a village to raise a child…’
Verschillende factoren en/of gebeurtenissen, soms over generaties heen, hebben invloed op een ontwikkeling. Ik vind het een uitdaging om samen te zoeken naar een verbinding die afgestemd is op ieders noden.

Gezins- en kindertherapeut
Gent

Als kinder- en jongerenpsychologe ga ik graag samen met jou en je ouders op weg. Samen zoeken we wat het zo moeilijk maakt, maar tegelijk wil ik ook oog blijven hebben voor wat er wel nog aan kracht, aan positieve dingen aanwezig zijn in jou en in jouw gezin.

Hazel_Van_Hoof_PTC_Gentbrugge_School4Power_vierkant

Gezins- en kindertherapeut
Gent

Jouw persoonlijke levensverhaal: wie je bent, waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt, prikkelt mijn passie om samen met jou op pad te gaan. Ik help je graag om terug meer vat op jouw leven te krijgen en jou te ondersteunen in het anders kijken naar wat moeilijker gaat.

Catherine De Vriendt PTC Gent

Psychotherapeut
Gent

Als kinder- en jongerentherapeut ben ik ervan overtuigd dat in elk individu een zaadje ligt, wachtend om te ontkiemen en uit te groeien tot zijn volledige potentieel.

Trainer en medewerker administratie en marketing

PRT Community

PRT Community
Ervaren en door ons opgeleide partnerrelatietherapeuten 💫❤️

Welkom bij ons netwerk van professionele relatietherapeuten, elk vakkundig opgeleid in ons gerenommeerde opleidingscentrum. Bij ons staat kwaliteit voorop en dat ziet u terug in de expertise van onze therapeuten. Door onze uitgebreide training en voortdurende ondersteuning garanderen wij dat elke therapeut niet alleen over de nodige kennis beschikt, maar ook de vaardigheden heeft om elk koppel effectief te begeleiden. Kies voor zekerheid en deskundigheid; kies voor een relatietherapeut die is opgeleid in ons centrum.

Celine Van Belleghem

Integratief psychotherapeut /
relatietherapeut
 

Heule (8501)
West Vlaanderen

Ann Van Veirdeghem

Seksuoloog /
relatietherapeut
 

Waregem (8790)
West Vlaanderen

Klinisch orthopedagoog /
relatietherapeut

Merelbeke (9820)
Oost Vlaanderen

Mieke de Schryver PRT Community PTC Gent Elrayo

Seksuoloog /
relatietherapeut
 

Gent (9000)
Oost Vlaanderen

Psychotherapeut /
relatietherapeut
 

Gent (9000)
Oost Vlaanderen

Bemiddelaar /
relatietherapeut
 

Aalter (9880)
Oost Vlaanderen

Familie bemiddelaar /
relatietherapeut
 

Merelbeke (9820)
Oost Vlaanderen

Psychotherapeut /
relatietherapeut
 

Aalst (9300)
Oost Vlaanderen