Werken rond
stressmanagement

Heb je het gevoel dat je onder teveel druk staat, op het werk of thuis?

Tijdens individuele coaching worden de stressfactoren samen met jou geanalyseerd.

burn out
coaching en -therapie

Voel je je de laatste tijd futloos? Ben je prikkelbaarder dan anders? … Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt.

Wij bieden deskundige en onderbouwde burn-out coaching aan.

hoogsensitiviteit
op het werk

Ben je hoogsensitief, en heb je hier last van in je werkomgeving?

Via psychotherapie krijg je meer zicht op wat je hoogsensitiviteit voor jou betekent, en hoe je hier op het werk beter mee kan leren omgaan.

relatiegerichte therapie bij werkgerelateerde problemen

Wanneer je aan het zoeken bent rond meer communicatie en verbinding rond je werkgerelateerde problemen kunnen ook één of meerdere gesprekken met je partner plaatsvinden.

We bekijken met jou en je partner hoe jullie deze moeilijke periode ervaren.

  • Ruim 1 op de 7 werknemers in België gaf vorig jaar aan burn-out klachten te ervaren.
  • Bovendien wil bijna een derde van de werknemers met te veel stress zijn werkgever op korte of lange termijn verlaten.
  • Gemiddeld blijven mensen met een burn-out 189 dagen thuis.
  • Ongeveer 20 procent van de mensen is hoogsensitief en extra gevoelig voor prikkels, geluiden en sferen. Op de werkvloer kunnen ze hierdoor extra stress ervaren met eventueel een groot risico op burn-out en depressie.

Stress en burn-out individueel analyseren en verwerken

Tijdens individueel stressmanagement worden de stressfactoren samen met jou geanalyseerd. We maken hierbij gebruik van de PBT-test (Preventing Burn Out), waarvan je een overzichtelijk rapport met werkpunten krijgt. Handvatten worden aangereikt om met de stress om te gaan, om stress te verminderen en om de eigen draagkracht te verhogen. Tussen de sessies door kan gewerkt worden met ‘huiswerkopdrachten’ alsook met het opstellen van activiteitenplanningen.

We zijn daarnaast gespecialiseerd in het onderzoeken en aanpakken van burn-out therapie en -coaching. We houden onszelf op de hoogte van de laatste onderzoeken rond stress en burn-out, en hanteren wetenschappelijk onderbouwde methoden om je burn-out aan te pakken. We besteden de nodige aandacht aan de onderliggende oorzaken van burn-out, en werken hierin aan het veranderen van onderliggende patronen.

Voor mensen met hoogsensitiviteit bekijkt de therapeut samen met jou waar jij problemen rond je hoogsensitiviteit op het werk ervaart. Waar nodig werken we rond het leren afbakenen van grenzen. We bespreken hoe je met je hoeveelheid aan prikkels en de hier vaak bij gepaard gaande emoties kan omgaan. De therapeut werkt aan meer inzicht rond hoe dit alles bij jou werkt, en onderzoekt samen met jou wat je wilt. Er wordt waar nodig gewerkt aan een bij jou passend evenwicht is tussen prikkels en rust, waarin ook de balans tussen werk en privéleven een plaats krijgt. Ook kan het zijn dat je wil werken rond jezelf zichtbaarder maken op de werkvloer, assertiever zijn, perfectionisme, …

Wanneer je aan het zoeken bent rond meer communicatie en verbinding rond je werkgerelateerde problemen kunnen ook één of meerdere gesprekken met je partner plaatsvinden. Soms vinden we dit zelf nodig, en dan adviseren we zelf gezamenlijke gesprekken. We bekijken dan samen met jou hoe dit voor je zou zijn.

Stress en burn-out

meer artikels lezen?
ga naar onze blog