Relatiegerichte therapie bij werkgerelateerde problemen: onze aanpak

Soms begrijpt je partner niet helemaal wat er met je aan de hand is, hoe je je voelt, en vind jij geen (juiste) woorden om dit uit te leggen.  Dit maakt dat er afstand kan groeien, of onbegrip of kwaadheid kan ontstaan. Via gezamenlijke gesprekken wordt er vooral gefocused op het uitklaren van hoe deze problemen door beide partners en eventueel gezinsleden beleefd worden, om zo tot meer communicatie en waar mogelijk meer verbinding te komen.

We bekijken met jou en je partner hoe jullie deze moeilijke periode ervaren. We onderzoeken hierin hoe je aan je partner meer en beter kan communiceren over hoe je je voelt, wat je ervaart op dit moment. En hoe dit voor je partner is, hoe de ander zich hierbij voelt. We ondersteunen gesprekken om te bekijken wat er nog goed loopt, waar jullie nog verbinding voelen. We bekijken ook wat jullie beiden nodig hebben van de ander, en bekijken wat er mogelijk is om hier aan tegemoet te komen, of hierrond grenzen aan te geven wanneer het nodig is.

Soms is één gesprek voldoende om hierover te praten. Dit gebeurt dan samen met je individuele therapeut. Wanneer het de bedoeling is om een relationeel proces op te zetten wordt er in samenspraak met jullie bekeken of het aangewezen is door te verwijzen naar een relatietherapeut.

Bijkomende inlichtingen nodig?Bij aanmelding stem ik in dat PTC Gent contact met mij opneemt en ga ik akkoord met de voorwaarden en de privacy policy van PTC Gent*

Of maak een afspraak

Werken rond
stressmanagement

Heb je het gevoel dat je onder teveel druk staat, op het werk of thuis?

Tijdens individuele coaching worden de stressfactoren samen met jou geanalyseerd.

burn out
coaching en -therapie

Voel je je de laatste tijd futloos? Ben je prikkelbaarder dan anders? … Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt.

Wij bieden deskundige en onderbouwde burn-out coaching aan.

hoogsensitiviteit
op het werk

Ben je hoogsensitief, en heb je hier last van in je werkomgeving?

Via psychotherapie krijg je meer zicht op wat je hoogsensitiviteit voor jou betekent, en hoe je hier op het werk beter mee kan leren omgaan.