In plaats van een puur cognitieve benadering bij het werken met koppels, leggen we de focus op het verkennen van ons lichaam, arousal en emoties, en zetten we zaken letterlijk en figuurlijk in beweging 🙏🏻

 

2-daagse psychomotorische therapie en lichaamswerk in koppeltherapie – Rene de Boer (NL)


In een wereld waar relaties vaak onder druk staan en communicatie soms tekortschiet, nodigen wij je uit om deel te nemen aan een unieke 2-daagse training: “Psychomotorische Therapie en Lichaamswerk in Koppeltherapie” met René De Boer (NL).


Traditionele benaderingen van koppeltherapie richten zich vaak op cognitieve aspecten en verbale communicatie. Maar wat als we je vertelden dat er een diepere en krachtigere manier is om relaties te begrijpen en te versterken? Bij deze training verschuiven we de focus naar het lichaam, arousal, en emoties, en brengen we letterlijk en figuurlijk beweging in de relatie.


René De Boer (NL), een ervaren relatietherapeut en gepassioneerde beoefenaar van verdedigingssporten, heeft zijn achtergrond als Z-verpleegkundige en jeugdmaatschappelijk werker gecombineerd met zijn opleiding in Psychomotorische Therapie. Hij heeft een vernieuwende benadering ontwikkeld waarbij het lichaam als de sleutel tot diepere verbinding en begrip wordt beschouwd.


Tijdens deze twee intensieve dagen neemt René ons mee op een reis naar de wereld van het lichaam als taal. We zullen actief werken aan het verkennen van beweging, arousal, emoties en opstellingswerk binnen de context van koppeltherapie. Deze training biedt een unieke kans om je therapeutische gereedschapskist uit te breiden en nieuwe manieren te ontdekken om koppels te helpen hun relaties te versterken.


Klaar om de kracht van het lichaam en emoties te ontdekken in koppeltherapie? Sluit je aan bij ons voor deze inspirerende 2-daagse training met René De Boer en transformeer de manier waarop je koppels ondersteunt en begeleidt.

Praktisch

Wanneer:

  • Donderdag en vrijdag 10 en 11 oktober 2024 – 09u00 tot 16u30 – minimum 12 – maximum 18 koppeltherapeuten

Plaats:

  • Square Jacques Geerinckx 3, 9300 Aalst

Prijs: 

  • 550,00 euro – 10 procent korting voor PRT community leden (!)

Inschrijven:

Rene de Boer School4Power


Over de trainer


René de Boer (1963) is opgeleid door May Michielsen & Jan Lens als partnerrelatietherapeut en heeft zich onder hun supervisie verder ontwikkeld als PRT. Hij is oprichter van IKOS (https://www.ikwilverder.nl/) en is recent begonnen als docent EPRT aan het Kempler Instituut. Hij is een enthousiaste CrossFit-sporter, recreatief zwemmer en bevlogen deelnemer aan koudwatertraining. In het verleden was hij judoleraar, had hij een zwarte band in jiujitsu en was hij yogatrainer, maar tegenwoordig gaat hij graag op pad met zijn vrienden voor outdooractiviteiten.


Als maatschappelijk werker heeft hij verdedigingssporten ingezet in de hulpverlening aan mannen en vrouwen met ervaringen van seksueel misbruik. Van daaruit groeide de mannenhulpverlening, wat zij nu bij IKOS sekse-specifieke, lichaamsgerichte therapie noemen.


Ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel, is een belangrijke waarde voor hem, en daarom heeft hij altijd de motivatie gehad om veel opleidingen en cursussen te volgen. De opleiding PRT bijvoorbeeld en nu is hij in opleiding tot supervisor (HU).


De opleiding PRT, die werd gegeven in België door Jan en May en nu wordt verzorgd door School 4 POWER, wordt ook gegeven bij het Kempler Instituut. In aangepaste vorm en met de toevoeging van experimentele/lichaamsgerichte interventies.


Het integreren van lichaamsgericht werken in de psychosociale hulpverlening/therapie is een speerpunt geweest in zijn werkleven. Vanuit de verdedigingssporten, yoga en psychomotorische therapie verwerkt hij deze elementen ook graag in de relatietherapie.


Het werken met, en aandacht hebben voor, het lichamelijke aspect in de therapie kan een toegevoegde waarde hebben. Zowel voor de therapeut als voor het koppel. In een tweedaagse training zal er gewerkt worden aan en met de lichaamsbeleving van de therapeut en experimentele/lichaamsgerichte interventies in koppeltherapie.

Vraag informatie aan over

2-daagse psychomotorische therapie en lichaamswerk in koppeltherapie