Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van therapie met DUPLO poppetjes en attributen. Ontdek hoe deze eenvoudige maar krachtige tools jouw cliënten helpen om hun verhaal en geschiedenis tastbaar te maken. Deze unieke opstelling opent de deur naar diepgaand inzicht in henzelf, hun relaties, lasten, krachten, verlangens, familiebanden en verleden. Laat je verrassen door hoe het visuele aspect rechtstreeks het onderbewuste aanspreekt, en zo beweging en transformatie in gang zet voor jouw cliënten en hun situaties.

 

4-daagse opleiding Pop(p)en taal met Freya Van den Bossche: donderdag en vrijdag 28 en 29 november en 19 en 20 december 2024

Doelgroep

Hulpverleners, coaches en therapeuten die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om gesprekken met cliënten visueel te ondersteunen en voldoende voorkennis van het systeemdenken en/of het contextueel gedachtegoed hebben.

Doelstellingen en programma


Aan het eind van de cursus kan je met de volledige beeldtaal al aan de slag:

  • Eerste dimensie: Je leert hoe je de levensfeiten en geschiedenis van de cliënt kan verbeelden
  • Tweede dimensie: Je leert samen met de cliënt een beeld van zijn innerlijke belevingswereld op tafel te brengen
  • Derde dimensie: Je kan een beeld opbouwen met de cliënt dat inzicht brengt rond omgangsvormen, gedrags- en communicatiepatronen, subsystemen en grenzen, verschillen en invloeden die eigen zijn aan het cliëntsysteem.
  • Vierde dimensie: Je kan de balans van geven en ontvangen voor de cliënt gemakkelijk verbeelden waardoor hij zicht krijgt in patronen over de generaties heen, waar het geven is gestagneerd en hoe weer in beweging is te brengen.
  • Je beheerst de basisregels en kan poppentaal bij cliënten introduceren.
  • Je verkent de toepassingsmogelijkheden binnen jouw werkveld.
  • Omdat je leert door te doen heb je ook zicht gekregen op je eigen contextuele verhaal in beeldtaal

Werkwijze

Leren door te luisteren, zien, te doen en te voelen:

Elke cursusdag start met het theoretisch kader van de dag en hoe je dit in beeld brengt, gevolgd door een demonstratie aan de hand van een casus uit de groep. In de namiddag pas je het geleerde meteen toe aan de hand van eigen verhaal en casusopdrachten. Dit in duo, in groep en onder supervisie.
We staan telkens stil bij de eigen positie als therapeut en meervoudige partijdigheid.

Er worden hierbij duplo-poppen, gevoelsfiguurtjes en ander materiaal ter beschikking gesteld door de trainer. Het is aanbevolen om ook eigen poppen en ander materiaal mee te brengen.


Over de trainer

Freya VAN DEN BOSSCHE is Master in de communicatiewetenschappen, therapeut in de Interactionele Vormgeving en erkend supervisor voor psychologen en therapeuten.
Communicatie is haar passie. In haar privépraktijk als supervisor en leertherapeut en als docent bij Vives Kortrijk, de Educatieve Academie te Berchem en in het Voice Dialogue instituut geeft ze deze passie graag door via haar specialisaties werken met Poppentaal en Voice Dialogue.

Praktisch

Wanneer:

  • donderdag en vrijdag 28 en 29 november en 19 en 20 december 2024 – 09u00 tot 16u – minimum 6 – maximum 12 therapeuten

Plaats:

  • Oude Brusselseweg 107, 9050 Gentbrugge

Prijs: 

  • 750,00 euro excl BTW

Annulatievoorwaarden:
Er kan kosteloos geannuleerd worden tot één maand voor de start van de workshop. Annulatie tot twee weken voor de start van de workshop bedraagt 50% van het inschrijvingsgeld. Bij annulatie vanaf 14 kalenderdagen voor de start van de cursus is 100 % van het inschrijvingsgeld verschuldigd.

Inschrijven:

Vraag informatie aan over

4-daagse opleiding Pop(p)en taal