Relatietraining

Ben jij op zoek naar meer verbinding met je partner, maar weet je niet hoe? Loopt het soms vast tussen jullie maar weet je niet op welke manier je hier kan uit geraken? Zoek je naar een manier om in het drukke leven meer tijd te maken voor elkaar?

Houd me vast training

Wil je samen met je partner werken aan betere communicatie, meer begrip voor elkaar, en bovenal enkele stevige handvaten aangereikt krijgen?

We bieden een tweedaagse relatietraining voor meer  verbinding met elkaar!

We geloven dat om een relatie te verbeteren relatietherapie een goede maar niet de enige mogelijkheid is, dat ook andere methoden de kans op een meer harmonieuze en duurzame relatie kunnen vergroten. Relatietraining kan hierin een aanvulling zijn bij relatietherapie zijn, alsook een methode voor mensen die de stap naar relatietherapie te groot vinden.

2daagse relatietraining voor koppels

De Houd Me Vast training is een 2-daagse relatietraining, en baseert zich op de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een krachtig en succesvol model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en bouwt voort op het gelijknamige boek Houd Me Vast. Er wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen en individuele opdrachten. Het is de bedoeling dat de partners met elkaar en niet met de groep aan de slag gaan. De training wordt gegeven door Katrien Lagrou en Jef Slootmaeckers, beiden door ICEEFT erkende EFT-relatietherapeuten.

In de 2-daagse relatietraining werken we met verschillende relatietheorieën (EFT van Sue Johnson, John Gottman, Esther Perel, …) en combineren we theorie en individuele en koppel-oefeningen. We gaan aan de slag met jouw en je partners hechtingstijl en hoe deze elkaar aanvullen of versterken, jullie communicatiepatroon en hoe dit te verbeteren, en met passie in een langdurige relatie. Ook hier is de bedoeling om met je partner aan de slag te gaan, en zijn groepsdiscussies zeer beperkt. Deze training wordt gegeven door Veronique Bundervoet en Mathieu Devies.  Meer info en inschrijven kan hier.

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke therapievorm die zich bezighoudt met problemen tussen partners.

Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat de partners doorgaans samen op het gesprek aanwezig zijn.

Sekstherapie

Vanuit de kindertijd wordt er een basis gelegd voor het leren genieten van zintuiglijke ervaringen.

Aan de hand van leerprocessen en ervaringen maken we (onbewust) ons eigen model van seksualiteit.

Individuele vragen
rond relaties

Wil je een klankbord om individueel te bekijken hoe het zo ver tussen jullie is kunnen komen?

Voor individuele vragen rond relaties kan je bij ons terecht. We bekijken met jou wat je vraag en problemen hier rond zijn.