Hazel_Van_Hoof_PTC_Gentbrugge_School4Power_vierkant

Hazel Van Hoof

Gezins- en kindertherapeut

hazel@school4power.be

GSM : 0474/08.71.50

Bezieling :

Kinderen en jongeren zijn voortdurend in ontwikkeling. Deze ontwikkeling gaat vaak gepaard met een actieve en dynamische leefwereld waarin kinderen en jongeren de ruimte krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wat ze graag doen. Soms loopt het leven echter niet zoals we graag willen dat het loopt en kan de ontwikkeling van kinderen en jongeren in het gedrang komen. Veranderingen, onverwachte gebeurtenissen, nare ervaringen, … kunnen de loop van het leven buiten onze wil om beïnvloeden. Soms zijn we als persoon zelf in staat om daarmee om te gaan, maar soms geraken we er niet volledig uit en dreigt ons evenwicht uit balans te raken. In dat geval kan het helpend zijn dat er iemand samen met jou nadenkt over hoe je opnieuw beweging kan krijgen in jouw leven.

Jouw persoonlijke levensverhaal: wie je bent, waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt, prikkelt mijn passie om samen met jou op pad te gaan. Ik help je graag om terug meer vat op jouw leven te krijgen en jou te ondersteunen in het anders kijken naar wat moeilijker gaat. Jij en de personen die belangrijk zijn voor jou, worden hierbij gezien als de regisseurs van jouw eigen verhaal. Als psycholoog luister ik naar op welke manier jij jouw verhaal verder wil vormgeven en zoeken we samen uit hoe jij deze scenario’s kan bereiken.
Ik ben mij ervan bewust dat de eerste keer bij de psycholoog gaan, best spannend kan zijn. Ouders mogen dan ook zeker aanwezig zijn bij het eerste gesprek. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis en staan we stil bij wat jij belangrijk vindt, hoe jij jouw levensverhaal op dit moment ervaart, wat jou tegenhoudt om te leven zoals jij graag zou willen, waar jij nood aan hebt, enzovoort. Ook de verhaallijnen die goed lopen worden hierbij niet uit het oog verloren. Aan het einde van het eerste gesprek komen ook een aantal praktische zaken aan bod. Hoe het vervolg eruit ziet, spreken we samen af tijdens dit eerste gesprek. We zoeken naar een aanpak die werkt voor jou en voor jouw omgeving.

Ervaring :

In het kader van mijn opleiding aan de Universiteit Gent heb ik ervoor gekozen om mijn masterstage te lopen op de Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Antwerpen (UKJA) bij adolescenten met een internaliserende problematiek (12 tot 18 jaar). Gedurende zes maanden heb ik de mogelijkheid gekregen om klacht- en krachtgericht te werken met jongeren die omwille van o.a. traumatische ervaringen, angsten, depressieve gedachten of identiteitsgerelateerde problemen zijn vastgelopen in hun functioneren.
Na afloop van deze masterstage heeft mijn passie voor het werken met kinderen en jongeren ertoe geleid dat ik sinds juli 2022 reeds werkzaam ben binnen de forensische kinderpsychiatrie van Karus – afdeling De Branding. Deze afdeling is opgericht voor jongeren van 12 tot 18 jaar die onder toezicht staan van de jeugdrechtbank omwille van een als misdaad omschreven feit (MOF) en waarbij een psychiatrische problematiek of een vermoeden hiervan aanwezig is.

Opleidingen :
  • Master of Science in de psychologie – afstudeerrichting klinische psychologie (behaald in september 2022)
Taken binnen PTC :
  • Individuele- en gezinstherapie bij kinderen, jongeren en gezinnen.
Contactgegevens :

mailadres: hazel@school4power.be

GSM-nummer: 0474/08.71.50

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar