School4Power_Veronique_Maes_vierkant

Veronique Maes

psychotherapeut

 veronique.maes@ptcgent.be

GSM: 0476 588 017

Bezieling : 

Ontwikkeling verloopt meestal niet lineair. Vaak is het een crisis die ons uitdaagt om een groeistap te zetten. Dat kan in de directe omgeving en relaties zijn (partner, kinderen, ouders, collega’s) maar ook de beleving van jezelf en je zelfbeeld kunnen om bijstelling vragen. Als oude vormen en patronen niet meer passen, hebben we vaak nog geen nieuwe manieren gevonden om ons uit te drukken, om in de wereld te staan. Verder gaan en veranderen vraagt dan draagkracht.

Therapie biedt daarin ondersteuning. Samen kijken we wat jouw onderliggende behoeften zijn, wat jou kan helpen om de volgende stap te zetten, door eerst stil te staan bij hoe het hier en nu is. Gestalttherapie is zo boeiend omdat je je gewaar-zijn vergroot over jezelf en de ander, over jezelf en je omgeving. Met een verhoogd gewaar-zijn kom je tot acceptatie van de realiteit, kan je opnieuw verbinden met wat er is, en dat maakt de weg vrij voor het nieuwe. De taal van je lichaam leren beluisteren en begrijpen speelt daarin een wezenlijke rol.

Persoonlijke loopbaanswitch :

Mijn loopbaanparcours is vrij divers: ik startte met actie-onderzoek rond het thema ‘vrouw en werk’ en leerde beleidswerk kennen op vlak van Human Resources (5 jaar, Vlerick School UGent en HIVA KULeuven). Nadien werkte ik mee aan de opstart van Ketnet en de strategische begeleiding van de zender (4 jaar, VRT). Kwalitatief marktonderzoek (7 jaar, Quality Research) deed ik graag omdat je met creatieve onderzoeksmethodes de psychologie van een product in kaart kon brengen.

Ik was al een eind voorbij de 40, toen er iets begon te knagen. Waar wilde ik toe bijdragen in deze wereld? Mijn oude liefde voor Gestalt en psychotherapie riep me, ik wilde mensen ondersteunen en begeleiden. Sinds 2009 ben ik daarmee begeesterd aan de slag.

Ervaring : 

Ik heb ervaring met het begeleiden van mensen met depressie, zingevingsvragen en levensperspectief, angsten, stress, overgangen tussen levensfasen, lichamelijke en psychosomatische klachten, assertiviteit, en (voor vrouwen) ontwikkelen in vrouw-zijn.

Opleidingen :

  • Basis : Master in de Sociologie (gezinssociologie)
  • Psychotherapeutisch : Gestalt en Psychosynthese therapie, Systemisch Werk en Gestalt (opstellingen van levenssituaties, familie, werk)
  • Aanvullend : Verbindende Communicatie, Mindfulness (training van de geest), Systemische Pedagogiek (opstellingen in onderwijscontext), stilteretraites

Contactgegevens :

e-mail adres:  veronique.maes@ptcgent.be

GSM-nummer: 0476 588 017

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar