teamleden kinderpsycholoog jongerenpsycholoog Caroline Vermeersch kleiner

Caroline Vermeersch

kinder- en gezinstherapeut

caroline.vermeersch@ptcgent.be

GSM : 0473/85.19.55

Bezieling :

Als ouder kan je met je handen in het haar zitten omdat je opeens geen uitweg meer ziet in de vele conflicten met je kind.

Je hebt al zoveel geprobeerd om de woedebuien van je kind onder controle te krijgen en toch lukt het om de een of andere reden niet, je hebt een puber die maar over alle grenzen heen blijft gaan, …

Soms zie je je kind lijden… hij heeft moeite om vrienden te maken, je merkt dat hij weinig zelfvertrouwen heeft, hij heeft veel verdriet en je voelt je als ouder machteloos omdat je hem precies niet genoeg kan helpen.

Je bent als ouder in een hoogconflictscheiding beland waaronder jij en jullie kinderen lijden.

Je bent als tiener zoekend naar wat jij wil, hoe je je staande kan houden temidden van de ideale sociale mediawereld, de vele verwachtingen die er zijn naar jou toe van vrienden, ouders, school, … soms zie je het helemaal niet meer zitten, zou je het liefst van al ganse dagen in je zetel blijven zitten of ben je zo boos dat je vaker ontploft dan je zou willen…

Als kinder- en jongerenpsychologe ga ik graag samen met jou en je ouders op weg. Samen zoeken we wat het zo moeilijk maakt, maar tegelijk wil ik ook oog blijven hebben voor wat er wel nog aan kracht, aan positieve dingen aanwezig zijn in jou en in jouw gezin.

Ervaring :

Ik heb intussen meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met heel diverse problematieken en dit zowel in de ambulante als de residentiële setting.

Persoonlijke loopbaanswitch :

Na jaren werken met jongeren, jong-volwassenen en hun context binnen een, vooral gedwongen, kader, heb ik een aantal jaar geleden de stap gezet naar een zelfstandige praktijk om daar vooral met kinderen en jongeren aan de slag te gaan.

Tot op heden combineer ik mijn job als gezinstherapeute op de forensische kinderpsychiatrie met mijn zelfstandige praktijk als kinder- en jongerenpsychologe. Een boeiende en uitdagende combinatie.

Opleidingen :
  • Basis : Licentiaat in de klinische psychologie, optie kind-jeugdige en gezin
  • Psychotherapeutisch : contextueel therapeut (2002-2006)
  • Aanvullend : jaaropleiding geweldloos verzet – bijkomende korte opleidingen rond complexe echtscheidingssituaties en nieuw samengestelde gezinnen – opleiding ACT4Kids
Taken binnen PTC : 

Individuele en gezinspsychotherapie bij kinderen en gezinnen.

Contactgegevens :

mailadres: caroline.vermeersch@ptcgent.be

GSM-nummer: 0473 85 19 55

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar