Caroline Vermeersch PTC Gent

Caroline Vermeersch

kinder- en gezinstherapeut

caroline.vermeersch@ptcgent.be

GSM : 0473/85.19.55

Bezieling :

Kinderen kunnen het op een bepaald moment in hun ontwikkeling moeilijk hebben. Ze worden angstig, zijn vaak boos, voelen zich heel verdrietig, hebben het moeilijk om vriendjes te maken,…

Als tiener kan je heel erg zoekend zijn naar wat jij wil, hoe je je staande kan houden temidden van de ideale sociale mediawereld, de vele verwachtingen die er zijn naar jou toe van vrienden, ouders, school, … soms zie je het helemaal niet meer zitten, zou je het liefst van al ganse dagen in je zetel blijven zitten of ben je zo boos dat je vaker ontploft dan je zou willen…

Als ouder kan je met je handen in het haar zitten omdat je niet de mama of papa bent die je zo graag wil zijn… Soms zie je geen uitweg meer in de vele conflicten met je kind, je hebt al zoveel geprobeerd om de woedebuien van je kind onder controle te krijgen en toch lukt het om de een of andere reden niet, je hebt een puber die maar over alle grenzen heen blijft gaan. Soms zie je je kind lijden… het heeft moeite om vrienden te maken, je merkt dat het weinig zelfvertrouwen heeft, het heeft veel verdriet of angst en je voelt je als ouder machteloos omdat je hem /haar precies niet genoeg kan helpen.

Je bent als ouder in een (hoogconflict)scheiding beland waaronder jij en jullie kinderen lijden.

Samen gaan we op zoek naar wie je als ouder graag wil zijn en wat in de weg staat om die ouder te kunnen zijn.

Als kinder- en jongerenpsychologe kunnen zowel kinderen, jongeren als jong-volwassenen bij mij terecht. Samen zoeken we wat het zo moeilijk maakt, maar tegelijk wil ik ook oog blijven hebben voor wat er wel nog aan kracht, aan positieve dingen aanwezig zijn in het kind en zijn of haar gezin.

Afhankelijk van de leeftijd gaan we aan de slag met gesprekstherapie of speltherapie. Voor jonge kinderen is spelen hun manier van communiceren. In het spel kunnen kinderen vaak gemakkelijker hun ervaringen en belevingen tot uiting brengen.

Ook als ouder kan je bij mij terecht om samen uit te zoeken welke ouder jij wil zijn, wat voor jou belangrijk is en hoe je die waarden als kompas kan nemen temidden van alle verwachtingen die er in onze maatschappij zijn ten aanzien van het ‘goede ouderschap’.

Ervaring :

Ik heb intussen meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met heel diverse problematieken en dit zowel in de ambulante als de residentiële setting.

Persoonlijke loopbaanswitch :

Na jaren werken met jongeren, jong-volwassenen en hun context binnen een, vooral gedwongen, kader, heb ik een aantal jaar geleden de stap gezet naar een zelfstandige praktijk om daar vooral met kinderen en jongeren aan de slag te gaan.

Tot op heden combineer ik mijn job als gezinstherapeute op de forensische kinderpsychiatrie met mijn zelfstandige praktijk als kinder- en jongerenpsychologe. Een boeiende en uitdagende combinatie.

Opleidingen :
  • Basis : Licentiaat in de klinische psychologie, optie kind-jeugdige en gezin
  • Psychotherapeutisch : contextueel therapeut (2002-2006)
  • Aanvullend : jaaropleiding geweldloos verzet – bijkomende korte opleidingen rond complexe echtscheidingssituaties en nieuw samengestelde gezinnen – opleiding ACT4Kids
Taken binnen PTC : 

Individuele en gezinspsychotherapie bij kinderen en gezinnen.

Contactgegevens :

mailadres: caroline.vermeersch@ptcgent.be

GSM-nummer: 0473 85 19 55

Onze psychotherapeuten staan voor jou klaar